Начало > Бизнес Статии > Как да намерите най – бързо подходящата работа?

Как да намерите най – бързо подходящата работа?

Бъдете реалисти относно пазара на труда. Може да имате възможност да получите минималната работна заплата на две седмици.

1. Напишете вашето CV и мотивационно писмо, като наблегнете на информацията засягаща Вашите компетенции относно длъжността, за която искате да кандидатствате.
2. Избягвайте подхода на масовия маркетинг.
Големите компании получават кандидатури всеки ден по електронната си поща. Натискът от безработни свободни кадри на трудовия пазар е осезаем, а някои търсещи работа дори прибягват до отчаяни мерки. В крайна сметка никой не е там, чакайки да Ви намери. Трябва да имате изградена стратегия за подходящо представяне през желаните работодатели като специалист, който може да покрие критериите за най – подходящ служител.
3. Следвайте разумен план за търсене и откриване на подходящи за Вас работни места.
Най-важното е да се стремите с правилни подходи да реализирате Вашите желания относно условията на труд, които са приемливи за Вас (местоположение, заплата, изисквания за пътуване, работно време, физически изисквания и изискванията за обучение за тази работа). Не губете време в търсене на елементи, които не отговарят на нуждите Ви. По-добре е да прекарате осем часа в изпращане на Вашето CV само на потенциални работодатели, които ще отговарят на нуждите ви, отколкото да изпращате CV на компании, в които няма свободна работна позиция, която бихте искали да заемете.

5. Чрез използване на алтернативни и нетрадиционни методи.
– Чрез познати
Посъветвайте се с приятели за контакти,които ще Ви помогнат в търсенето на работа.
– Чрез агенции за подбор на перонал
Повечето професионални агенции за подбор на персонал имат трайни взаимоотношения с големи компании като им осигуряват квалифициран персонал. Същественото тук е, че те Ви изготвят индивидуални профили, които изтъкват Вашите силни страни при евентуално представяне пред работодател. Услугите за Вас като кандидати са безплатни. Не подценявайте и това, че получавате безплатни консултации, които могат да насочат Вашето търсене и да Ви помогнат да се реализирате успешно.
6 Таен план
Свежда се до това :
А) да знаете какво искате;
Б) да определите точно и ясно критериите на търсене ;
В) да си дадете ясна преценка можете ли да изпълните техните изисквания ;

Категории:Бизнес Статии
  1. Няма коментари.
  1. No trackbacks yet.

Вашият коментар