Начало > Бизнес Статии > Вижте каква роля оказва Вашата мотивация за работа?

Вижте каква роля оказва Вашата мотивация за работа?


Високата мотивация сочи, че този човек е силно мотивиран да бъде организационно активен по отношение на останалите. Личностните черти, които могат да се включат, са: колективна, управленческа, доброжелателност, убеждаваща и/или философска. Тъй като в тази класификация могат и вероятно влизат много черти, важно е да се прочетат данните от оценката, за да се разберат мотивационните нива за всяка от чертите. В зависимост от свързаните черти и мотивациите за всяка от тях, пълният смисъл на този фактор може да има редица значения. Той вероятно застъпва обслужваща дейност с лоялност към организацията, съзнателно взаимодействие с другите и полагане на усилия в полза на другите. Високата мотивация сочи, че този човек чувства и приема определена степен на самоналожена отговорност за доброто, растежа и ползата на останалите.

Умерената мотивация сочи, че този човек харесва и извлича полза от организационните си взаимодействия с останалите в работата или развлеченията. Това представлява влечение към комуникация и обслужване. Умерената мотивация сочи, че този човек притежава също значителна социална независимост. Организационните връзки с останалите са по-скоро от взаимен интерес или въз основа на взаимодействието. Ако работата изисква да се действа независимо или отделно от другите, този човек се чувства добре, когато извършва такива случайни несоциални дейности.

Ниската мотивация сочи, че този човек предпочита независимостта пред социалната, професионална и развлекателна обвързаност с останалите. Най-важен приоритет се дава на самия себе си, собствения интерес, притежава слаба мотивация за организационна обвързаност, обслужване, работа в екип, лоялност и т.н. Тази характеристика е предимство за работа, която има малък или няма пряк контакт или взаимодействие с останалите и изисква индивидуална инициатива и социална независимост или изолация.

Advertisements
Категории:Бизнес Статии
  1. Все още няма коментари.
  1. No trackbacks yet.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: